Ung och cancer

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Det är inte lätt att vara ung, och har man dessutom fått diagnosen cancer så känns det extra tufft.

Varje år håller Ung Cancer, tillsammans med organisationen Project Playground, i ett mentorskapsprogram. I detta program deltar medlemmar ur Ung cancer som på olika vis känner att de behöver en knuff i rätt riktning. Syftet är att de unga vuxna skall få tillbaka sin självkänsla, våga se framåt och få hjälp med de svårigheter de står inför.

Det är för andra gången som KA Olsson & Gems och jag som företagsrepresentant medverkar i Ung Cancers mentorskapsprogram. Vår adept heter i år Louise Andersson, är 22 år och bor i Kungälv.

KA, Ung cancer, Project playground

På bild:   Sofia Hellqvist (Project Playground), Christina Aspeborn (KA Olsson & Gems), Louise Andersson (adept) och Julia Mjörnstedt (Ung Cancer)

 

Att få möjligheten som mentor att hjälpa och stödja en ung vuxen person som fått genomlida något så fruktansvärt som cancer känns obeskrivligt härligt. Att se en ung vuxen hitta sin väg tillbaka, komma på fötter igen och se en positiv utveckling känns fantastiskt och värmer mitt hjärta.

Precis som förra året kommer en del av mentorskapsprogrammet att utgöras av en resa ner till Sydafrika, till en av de kåkstäder där Project Playground arbetar med att fånga upp barn och ungdomar som annars riskerar att hamna snett. De medlemmar som var med förra gången fick åka till kåkstaden Langa där de hjälpte till att bygga ett rehabiliteringsrum för barnen. De fick därmed en möjlighet att dela med sig av sina erfarenheter av rehabilitering och bearbetning – samtidigt som de fick känna att de också kan göra skillnad. Snart är det dags för vår nya adept Louise att åka på sin livs resa. Vi kommer att följa henne med spänning.

Tillsammans gör vi skillnad!

/ Christina

 

Etiketter: , ,

Kommentarfunktionen är stängd